Ο φωτισμός του ξενοδοχείου δεν είναι μόνο ‘’όμορφα φωτιστικά’’

28/06/2017
Ο φωτισμός του ξενοδοχείου δεν είναι μόνο ‘’όμορφα φωτιστικά’’

Τα ξενοδοχεία σήμερα οφείλουν να καλύπτουν όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επισκεπτών. Τα περισσότερα – αν όχι σχεδόν όλα, διαθέτουν cafe, bars, εστιατόρια, γυμναστήρια, κέντρα ομορφιάς, συνεδριακούς χώρους, ώστε οι επισκέπτες ή και οι περαστικοί, να έχουν την δυνατότητα να ξεκουραστούν, να εργαστούν, να διασκεδάσουν.
Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι χώροι και οι υπηρεσίες, απευθύνονται σε έναν πελάτη περαστικό και κατά συνέπεια απαιτητικό, ο μόνος τρόπος για να επανέλθει, είναι να λειτουργούν όλα στην εντέλεια καθώς και να νιώσει φιλικά και άνετα στο χώρο του ξενοδοχείου.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Ο φωτισμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, έχει ενεργό ρόλο στο να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία ευχάριστη διαμονή.
Η μελέτη φωτισμού είναι αναγκαία για τη δημιουργία μίας μοναδικής και αυθεντικής ατμόσφαιρας και έχει πολλά στάδια μέχρι την υλοποίηση.  Αρχικά θα πρέπει να γίνει ανάλυση του χώρου. Ο μελετητής μαζί με τον αρχιτέκτονα, τον διακοσμητή και τους ιδιοκτήτες, ξεκινά να αντιλαμβάνεται το χώρο και πως αλλάζει η χρήση του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σημαντικό είναι να αντιληφθεί τι συναίσθημα θέλει να δημιουργήσει ο χώρος στον επισκέπτη, χαρά, σεβασμό, ηρεμία, ευεξία.
Το πρωί θέλουμε φωτισμό που να προσδίδει ζωντάνια, ο χώρος του πρωινού για παράδειγμα, θα πρέπει να είναι φωτεινός και ευδιάθετος. Το βράδυ υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για χαλάρωση, κατά συνέπεια και ο φωτισμός θα πρέπει να εναρμονίζεται. Έτσι ενώ οι χώροι παραμένουν κατ’ ουσία ίδιοι, χάρη στο φωτισμό η χρήση και η ατμόσφαιρα μπορεί και  αλλάζει. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων θα πρέπει να δημιουργούνται πολλαπλά επίπεδα φωτισμού, χρησιμοποιώντας τεχνικές και από άλλους χώρους με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία συναισθημάτων, όπως ο θεατρικός φωτισμός.

Μικρά tips φωτισμού
Φροντίστε να μην είναι κακοφωτισμένα τα δωμάτια. Σε όλους μας έχει τύχει, να μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, να ανάβουμε όλα τα φώτα και παρ’ όλα αυτά να κυριαρχεί το ημίφως.
Μην τοποθετείτε φωτιστικά γενικού φωτισμού αριστερά-δεξιά στο κρεβάτι. Όταν κάποιος ανάβει το φωτιστικό του κομοδίνου, συνήθως το κάνει για να διαβάσει ή να χαλαρώσει και όχι για να φωτίσει το δωμάτιο.
Ο φωτισμός στα μπάνια είναι ένα μείζον ζήτημα. Το μπάνιο είναι χώρος εργασίας, κάποιος θα ξυριστεί, θα μακιγιαριστεί. Η λύση του ενός ή δύο σποτ είναι ανεπαρκής. Αποφύγετε τον λευκό φωτισμό, κανείς δεν θέλει να δει το πρόσωπό του τόσο χλωμό.
Οι διάδρομοι των ξενοδοχείων είναι συνήθως οι πιο αδιάφοροι χώροι, φροντίστε με τον κατάλληλο φωτισμό να τους ζωντανέψετε και να δημιουργήσετε διάθεση παιχνιδιού.
Ο φωτισμός στις όψεις του ξενοδοχείου και ιδίως η πρόσοψη, θα πρέπει να είναι άψογα μελετημένος. Να τονίζει αρχιτεκτονικά το κτίριο χωρίς να δημιουργεί φωτορύπανση και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά του κτιρίου.
Ο συνδυασμός του σωστού τεχνητού φωτισμού με την εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύ σημαντικός – μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία επιχείρηση, άρα η σπατάλη δεν είναι το ζητούμενο. Τα σύγχρονα ξενοδοχεία λόγω των αυξημένων απαιτήσεων των πελατών τους, για άνεση, ασφάλεια και παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών, χρειάζονται μία ορθολογική διαχείριση των πηγών ενέργειας, λιγότερο κοστοβόρα. Λύσεις σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να δώσει μία ολική μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας.
 Εδώ χτυπάει καμπανάκι κινδύνου! Tο γεγονός ότι κάποιος θα αλλάξει τους ενεργοβόρους λαμπτήρες πυράκτωσης σε led, σίγουρα θα έχει θετικό αποτέλεσμα στην κατανάλωση, από την άλλη μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στον φωτισμό των χώρων. Ο σύμβουλος φωτισμού, έχει την ευθύνη να προτείνει λύσεις και αλλαγές που να μειώσουν μεν την κατανάλωση, αλλά χωρίς να μειώσουν τον φωτισμό, τον τρόπο φωτισμού και την ατμόσφαιρα των χώρων.

Διαθέτοντας μια μεγάλη γκάμα σε φωτιστικα ξενοδοχειων κάθε είδους, όπως φωτιστικά επίτοιχα, οροφής, δαπέδου, πορτατίφ και άλλα πολλά, μπορούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη και σημείο του χωρου  σας. Δείτε ποικιλία σε φωτιστικά εσωτερικού χώρου στο online κατάστημά μας!

Η ergo-light είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις