Φωτισμός με τεχνολογία LED: οικονομική & οικολογική λύση

19/06/2017
Φωτισμός με τεχνολογία LED: οικονομική & οικολογική λύση

Φωτισμός με τεχνολογία LED: οικονομική & οικολογική λύση.

Τα LED σήμερα είναι από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες φωτισμού με πολλά πλεονεκτήματα έναντι των υπόλοιπων τύπων φωτισμού.

Το LED (Light Emitting Diodes / Δίοδος Εκπομπής Φωτός) είναι ένας ημιαγωγός, ο οποίος εκπέμπει φως όταν τροφοδοτείται με ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα. Το χρώμα του εξαρτάται από τη σύσταση του υλικού (ειδικό μίγμα κρυστάλλων πυριτίου) που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του.

H εφαρμογή των LED στην τεχνολογία λαμπτήρων οδηγεί σε επανάσταση στον τομέα του φωτισμού, καθώς έχει πλεονεκτήματα έναντι της παλαιότερης τεχνολογίας των λαμπτήρων πυράκτωσης και της νεώτερης των λαμπτήρων φθορισμού.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Βασικά πλεονεκτήματα των λαμπτήρων LED
Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής (έως 50000 ώρες), δηλ. πάνω από 10 χρόνια με λειτουργία 10 ωρών/ ημέρα.
Είναι οικονομικοί στη λειτουργία τους, καθώς έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα στο φωτισμό. Αυτό σημαίνει ότι παράγουν υψηλή φωτεινή ενέργεια με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος (καταναλώνουν περίπου το 1/10 των λαμπτήρων πυράκτωσης και το 1/5 των λαμπτήρων φθορισμού).
Είναι οικολογικοί, φιλικοί προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους, καθώς δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες (υδράργυρο, μόλυβδο κλπ).
Έχουν υψηλή φωτεινή απόδοση, την οποία διατηρούν μέχρι τέλους.
Δεν απαιτούν χρόνο για να αποδώσουν τη μέγιστη φωτεινότητα τους (στιγμιαία έναυση).
Δεν παράγουν βλαβερή υπεριώδη (UV) ακτινοβολία.
Δεν εκπέμπουν υψηλή ακτινοβολία.
Διατίθενται σε ποικιλία τύπων βάσεων, σχημάτων και θερμοκρασίας φωτός.
Οι λαμπτήρες LED είναι κατάλληλοι για οικιακή και επαγγελματική χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (αδιάβροχοι).
Επίσης αποτελούν πολύ καλή επιλογή ως διακοσμητικοί (χριστουγεννιάτικα λαμπάκια), καθώς εκτός από τη χαμηλή κατανάλωση ρεύματος έχουν και άλλα πλεονεκτήματα, όπως μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης λόγω μεγάλης διάρκειας λειτουργίας, σύνδεσης πολλών λαμπτήρων σε σειρά σε μία πρίζα.

Η ergo-light είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις