Η επανάσταση στον φωτισμό με την τεχνολογία LED

19/02/2017
Η επανάσταση στον φωτισμό με την τεχνολογία  LED

H αγορά των φωτιστικών θα ξεπεράσει έως το 2020 τα 110 δις. ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο και γίνεται συγκρίσιμη ως προς το μέγεθός της, μ΄αυτές των τηλεοράσεων και των οικιακών υπολογιστών. Η αύξηση του πληθυσμού και η συνεχιζόμενη τάση αστυφιλίας, αυξάνουν την ζήτηση φωτιστικών διεθνώς. Ταυτόχρονα η συνεχιζόμενη μείωση των «πρώτων υλών» παγκοσμίως και οι κλιματικές αλλαγές, αυξάνουν τις ανησυχίες για το μέλλον του πλανήτη. Οι κυβερνήσεις σ΄όλο τον κόσμο εισάγουν νομοθετικές ρυθμίσεις για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης ή και κατάργηση ενεργοβόρων προϊόντων και η βιομηχανία του φωτισμού ανταποκρίνεται επενδύοντας τεράστια ποσά στην εξέλιξη αποδοτικότερων τεχνολογιών.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Η ανακάλυψη των LED φέρνει επανάσταση στην αγορά φωτισμού και μεταλλάσει την βιομηχανία. Παρότι τα LED είναι ακόμη μια ακριβή τεχνολογία, οι τεράστιες επενδύσεις της βιομηχανίας επιφέρουν μείωση της τιμής του κατά 30 % ετησίως με συνέπεια να εισχωρεί ταχύτατα σε όλες τις εφαρμογές. Οι προβλέψεις των ειδικών του κλάδου αναφέρουν ότι μέχρι το 2020 η αγορά των φωτιστικών LED θα ξεπεράσει τα 65 δις Ευρώ που θα αντιστοιχεί με το 65 % της συνολικής αγοράς φωτιστικών. Άλλες εκτιμήσεις ανεβάσουν το ποσοστό αυτό έως και στο 90% της αγοράς.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δυναμική και ανακατατάξεις στη παραδοσιακή βιομηχανία φωτισμού. Νέοι «παίχτες» από το χώρο των ημιαγωγών και των ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών, εισέρχονται στην αγορά αλλά και πολλές νέες επιχειρήσεις βρίσκουν έδαφος για δραστηριοποίηση. Το κλειδί της επιτυχίας στο νέο περιβάλλον, είναι η επικέντρωση σ΄αυτό που κάνει το LED μοναδικό, δηλ. την τεχνολογία που δίνει την δυνατότητα νέων εφαρμογών με νέο design. Η επιτυχία στο χώρο σημαίνει συνεπώς απαραίτητα κατάλληλες συνεργασίες με άλλους κλάδους για την δημιουργία νέων εφαρμογών και νέων τάσεων αισθητικής.
Τα Retrofit αποτελούν το 21 % του συνολικού τζίρου των LED ενώ την μερίδα του λέοντος την καταλαμβάνουν τα φωτιστικά σώματα ( 79 % ) με την τεχνολογία αυτή. Ο χώρος των φωτιστικών με LED, αναμένεται να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια το πλέον ελκυστικό κομμάτι αγοράς της βιομηχανίας.

Η ergo-light είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις