Συμβουλές φωτισμού για ξεκούραστο διάβασμα

14/02/2017
Συμβουλές φωτισμού για ξεκούραστο διάβασμα

Ο χειμώνας προσφέρεται για πιο ήσυχες και χαλαρωτικές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι. Είτε σας αρέσει να χαλαρώνετε διαβάζοντας είτε πρόκειται για το καθημερινό ραντεβού με τα παιδιά σας για να τους διαβάσετε ένα βιβλίο ή ένα παραμύθι, είτε αφορά τη δουλειά σας, είτε βλέπετε απλώς τηλεόραση, τα μάτια σας ταλαιπωρούνται και κουράζονται πολύ περισσότερο απ' όσο νομίζετε.

Τι μπορείτε να κάνετε για να τα ξεκουράζετε; Να έχετε σωστό φωτισμό. Ένα φως πίσω από το κεφάλι σας, στο καθιστικό όπου διαβάζετε με τα παιδιά ή βλέπετε τηλεόραση αλλά και στο υπνοδωμάτιο, θα σας προσφέρει πιο άνετο διάβασμα.

Όσον αφορά τη δουλειά στον υπολογιστή εκτός από το σωστό φως (το οποίο πάλι πρέπει να έρχεται από πίσω, διότι με αυτό τον τρόπο ελαττώνονται οι αντιθέσεις) είναι πολύ σημαντικό να ξεκουράζετε συχνά τα μάτια σας με μικρά διαλείμματα.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Μόνο ο σύγχρονος άνθρωπος κάνει τόσο συχνή χρήση της κοντινής όρασης που κουράζει τα μάτια γι' αυτό να θυμάστε πως κάθε 45-60 λεπτά πρέπει να σηκώνετε το βλέμμα σας και να κοιτάτε σε ένα σημείο 6 μέτρα μακριά για περίπου 2 λεπτά.

Η ergo-light είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις