Φωτισμός: 5 Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουμε στο Σπίτι

01/02/2017
Φωτισμός: 5 Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουμε στο Σπίτι

Φωτισμός: 5 Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουμε στο Σπίτι

Όσο και να έχετε μελετήσει τα πάντα για τη διακόσμηση, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θα σας διαφεύγουν. Μία από αυτές -που δεν είναι και μικρή- είναι το θέμα «φωτισμός».

Μη βασίζεστε μόνο σε μία πηγή φωτός Το κλειδί για να φωτίζεται σωστά και αποτελεσματικά ο χώρος σας είναι να χρησιμοποιείτε διάφορες πηγές φωτισμού. Αναμείξτε μία ποικιλία από φωτιστικά δαπέδου, κρυφούς φωτισμούς και υπέροχα φωτιστικά ταβανιού. Ο όμορφος φωτισμός σε έναν χώρο δημιουργεί μία υπέροχη ατμόσφαιρα.

Μαλακώστε τον φωτισμό Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα πολύ έντονα φώτα μέσα σε έναν χώρο καθώς δεν σας βοηθούν να χαλαρώσετε. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε ντίμερ και απαλές λευκές λάμπες σε κάθε δωμάτιο - ακόμα και στο μπάνιο. 

Χρησιμοποιήστε ντίμερ στο σπίτι σας Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός. Δημιουργεί ή χαλάει μία όμορφη ατμόσφαιρα. Ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχετε την τέλεια ατμόσφαιρα -αναλόγως με το τι θέλετε να κάνετε- είναι να χρησιμοποιείτε dimmer (ο χειροκίνητος μηχανισμός που ρυθμίζει την ένταση του φωτός μέσα σε έναν χώρο).

Κάντε αλλαγές Η καλή διάθεση είναι τα πάντα και έτσι καλό είναι, ανάλογα με την περίσταση, να αλλάζετε και τον φωτισμό του κάθε χώρου σας. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να χαλαρώσετε στο καθιστικό σας καλό είναι να βάλετε μία λάμπα 60 watt (ή αν έχετε LED μία αντίστοιχη των 60 watt πυρακτώσεως). Αν, από την άλλη μεριά, επιθυμείτε να διαβάσετε ή να κάνετε κάποια δουλειά γραφείου, μία λάμπα 75-100 watt είναι ό,τι πρέπει. Το ίδιο ισχύει και με το μπάνιο. Αν θέλετε να βάφεστε στο μπάνιο καλό είναι να έχετε έντονο φωτισμό για να φωτίζει τον χώρο σας. Αν απλά θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας και να χαλαρώσετε κάνοντας ένα αφρόλουτρο τότε πρέπει να έχετε πιο ελαφρύ και χαλαρωτικό φωτισμό. Αν τέλος θέλετε έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω θα πρέπει να δημιουργήσετε γωνίες μέσα στο σπίτι σας με διαφορετικό φωτισμό. Βάλτε στο γραφείο σας ένα πιο έντονο φως που θα σας επιτρέπει να δουλεύετε και να διαβάζετε και στο υπόλοιπο σαλόνι σας χαλαρό φωτισμό για να απολαμβάνετε τις ταινίες σας και την παρέα των φίλων σας με όμορφη διάθεση.

Ξεχνάτε να φωτίσετε την ντουλάπα με τα ρούχα σας Και η ντουλάπα σας χρειάζεται σωστό φωτισμό. Το σκοτάδι που συνήθως κυριαρχεί μέσα σε αυτήν δεν σας βοηθάει να βλέπετε όλα τα ρούχα σας. Με τον κατάλληλο φωτισμό θα μπορείτε να δείτε σε τι κατάσταση είναι τα λευκά πουκάμισα και μπλούζες, αλλά και τα μπλε από τα μαύρα ρούχα σας.

Έξτρα tip..

  • Ο σωστός φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.
  • Καλό είναι όταν θέλετε να δουλέψετε, να διαβάσετε ή να γράψετε, να βρίσκεστε σε χώρο που έχει πολύ καλό φως. Διαφορετικά θα κουραστούν γρήγορα τα μάτια σας.
  • Ένας από τους χώρους που ξεχνάτε να φωτίζετε είναι οι ντουλάπες με τα ρούχα σας. Κάντε το και θα γίνει ακόμα πιο εύκολη η καθημερινή επιλογή των ρούχων σας.

Η ergo-light είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις